Hírek

2008.10.15. 15:54

Borsik szerint nem szerencsés szivárogtatni

Nem szerencsés előzetesen részleteket közreadni a Monorierdőnél történt vasúti baleset vizsgálatáról, ami valójában még a MÁV-nál sem fejeződött be – nyilatkozta a Mozdonyvezetők Szakszervezetének (MOSZ) ügyvezető alelnöke az MTI-nek szerdán.

mti

Borsik János arra a sajtóinformációra reagált, hogy a MÁV a mozdonyvezető szabályszegésével magyarázza a Monorierdőnél négy halálos áldozatot követelő balesetet. A vizsgálat nem fejeződött be még a MÁV-nál sem, mivel még nem készült el a balesetet vizsgáló bizottság által összeállítandó, úgynevezett balesetes véleményes jelentés – így Borsik. Szerinte ez legkorábban október végére várható, s ezt a komplex jelentést használják majd a későbbi eljárásokban.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete jogi képviseletet és jogi védelmet ad a mozdonyvezetőnek, aki tagja a szakszervezetnek. Annak jogtanácsosa és ügyvédje képviseli a mozdonyvezetőt a különböző eljárásokban.

Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a vasúttársaság nem erősíti meg, de nem is cáfolja a sajtóban megjelent információkat. Az ügy még vizsgálati szakaszban van, ezért a rendőrségi, ügyészségi vizsgálat lezárulásáig a vasúttársaságnak nem áll módjában konkrét adatot kiadni a balesettel kapcsolatosan, hiszen ez esetleg befolyásolhatná a rendőrségi vizsgálat eredményét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva