Hírek

2008.10.12. 11:00

Budapesti Őszi Fesztivál: negyven helyen lesznek programok

A művészet tíz területén, több mint negyven helyszínen várja látogatóit az idei Budapesti Őszi Fesztivál.

R. V.

[caption id="" align="alignright" width="230"] Fassbinder-fesztivál is kezdődött.
[/caption]Az október 15-étől 24-ig tartó rendezvénysorozatnak olyan érdekességei lesznek, mint amilyen a PLACCC című produkciódömping. Ennek egyik előadása a Biciklis történetek című projekt. A Gödörből induló angol művészek hazánkban még ismeretlen, kis fedélzeti számítógéppel (GPS-navigátor mobiltelefonokkal) felszerelt bringákon tekernek végig a belváros utcáin. A játékban a közönség is részt vehet, a feladatok által újraalkotva a fővárosról kialakult képét, mentális térképét.

Egy pláza életét pellengérezi ki a holland Wunderbaum társulat. A bevásárlóközpontban járók akaratlanul is belecsöppennek majd a színházi jelenetekbe. A Magna plaza című előadást Takeshi Kitano filmje, a Bábok ihlette.

Érdekesnek ígérkezik a 21. századi Dandy című kiállítás a Gödör Klubban. Milyen kellékekkel lesz egy fiatal férfi nagyvilági, jól öltözött és sima modorú napjainkban?

Lesz ütőhangszeres fesztivál Tömösközi László marimbakoncertjével, Steve Dreich drummingjával (dobolás), no és, persze, az elmaradhatatlan Amadinda ütőegyütessel, akik Verne Gyula 80 napjára hajazva 80 perc alatt hajózzák, illetve zenélik körbe a Földet, nyilván bemutatva az egyes népek ütőhangszeres kultúráját.

A színházkedvelők szintén több programban merülhetnek el. A formabontó Pintér Béla és társulata produkciójaként többször is sor kerül például A sütemények királynője című előadásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva