Hírek

2008.10.12. 09:17

CERA-vizsgáltatás és egy szponzor távozása

A lausanne-i laboratóriumba küldi a saját versenyzőitől levett és fagyasztva tárolt mintáit a CSC kerékpároscsapat. Nem titkoltan abból a célból, hogy megvizsgálják, vajon megtalálható-e bennük a legújabb doppingszer, a CERA.

mti

Rasmus Damsgaard, a kezdeményezés felelőse a cyclingnews című internetes szaklapnak nyilatkozva megjegyezte: a március elseje óta tárolt vizelet- és vérmintákat elemzik ismételten.

A CERA az eritropoetin (EPO) legújabb generációja, és ezzel a szerrel akadtak fenn többen is az idei Tour de France-on. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a héten jelentette be, hogy a pekingi játékokon levett mintákat szintén újra elemzik a CERA miatt.

Közben a sorozatos doppingbotrányok miatt újabb szponzor távozott a német profi kerékpározásból. A Rothaus Brauerei sörgyártó lépett ki, amely számos németországi versenyt támogatott. Thomas Schäuble, a cég igazgatója jelezte: a sportág megtisztulására tett kísérletek egyelőre nem sikerültek. A sörgyár az amatőr kerékpározásban jelen marad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva