Hírek

2008.10.02. 13:11

Contadoré az elsőbbség az Asztanánál

Lance Armstrongnak Alberto Contadort kell segítenie – jelentette ki Johan Bruyneel, az Asztana kerékpároscsapat igazgatója azok után, hogy megfogalmazódott a kérdés: a visszatérő amerikai vagy az utóbbi időben sikert sikerre halmozó spanyol klasszis lesz-e a klub első számú versenyzője?

mti

A hétszeres Tour de France-győztes Armstrong szeptember 9-én jelentette be, hogy három év kihagyás után visszatér, és jövőre szeretné nyolcadik alkalommal is megnyerni a világ legjelentősebb körversenyét. A kazah bejegyzésű Asztana viszont azt a Contadort is foglalkoztatja, aki tavaly a Touron, idén pedig a Giro d’Italián és a Vuelta a Espanán diadalmaskodott. Az istállót tavalyi doppingbotrányok miatt idén nem engedték elindulni a Touron, jövőre viszont már ott lehet a rajtnál. Amikor felmerült, hogy Armstrong az Asztanához igazol, Contador közölte: távozik, ha nem kapja meg az első számú versenyzőt megillető jogot.

Bruyneel jelezte azt is: szó sincs arról, hogy Contadort elengednék.
„A legerősebb versenyző kap segítséget tekintet nélkül arra, hogy mi a neve, vagy hogy mit ért el a múltban” – mondta az igazgató, aki nem hagyott kétséget afelől, ki a legerősebb most: „Albertónak pompás éve volt, és jelenleg ő a legjobb profi kerékpáros a világon. Lance-nek be kell bizonyítania, hogy megvan a szükséges fizikai képessége ahhoz, hogy nagy versenyeket nyerjen”.

Bruyneel hozzátette: nem ez lenne az első eset, hogy nagy nevek egy csapaton belül szerepelnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva