Hírek

2008.10.20. 15:01

Csaknem 15 milliárd megyei jogú városoknak

Kilenc megyei jogú város összesen 14,6 milliárd forint támogatásban részesül többfunkciós kulturális központ kialakítására az Agóra program keretében –jelentette be az oktatási és kulturális miniszter.

mti

Hiller István elmondta: az Új Magyarország Fejlesztési Terv társadalmi infrastruktúra operatív programja keretében kiírt, kétfordulós pályázat Szombathelyen és Egerben új kulturális központ építésére, Szekszárdon, Békéscsabán, Szolnokon, Tatabányán, Kaposváron, Hódmezővásárhelyen és Nyíregyházán pedig a meglévő intézmények integrálására, fejlesztésére ad lehetőséget. A közművelődési intézményeket érintő, ilyen összeggel támogatott fejlesztésre a rendszerváltás óta nem volt példa. A „kultúra várost épít” elv keretében kiírt Agóra programra tizenkét megyei jogú város adott be pályázatot, ebből kilenc település nyert el 1 és 1,75 milliárd forint közötti összegeket. A támogatások – pályázattól függően – a beruházási költségek 71-93 százalékát fedezik, a beruházások 2010. december 31-ig valósulnak meg.

A program elsődlegesen azzal a céllal jött létre, hogy egy-egy intézmény megújuljon, másrészt több funkciót is magába olvasztva tudja ellátni a feladatait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva