Hírek

2008.10.02. 06:30

Déryné turnézni indul

Elkezdte a visszaszámlálást Csomor Csilla, a Barátok közt Berényi Zsuzsája. A színésznő sűrű ősz elé néz: fiatal művészekkel Az ördög ügyvédje című film történetét viszi színpadra, s önálló estre is készül, Dérynével.

Fábos Erika

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] „Folyamatosan kedvemre való feladatokat kapok.”
[/caption] Csomor Csillát az ördög csábítja – legalábbis új színházi produkciójában, mely a nagysikerű hollywoodi film, Az ördög ügyvédje ötletére épül. A filmet 1998-ban játszották a hazai mozik főszerepben Al Pacinóval. Ez lesz az első színpadi adaptációja, ami nemcsak a film miatt ígérkezik érdekesnek.

– Siker és hírnév címmel készült el a produkció, amelynek az alaptörténete ugyanaz, mint a filmnek, de igyekszünk egy teljesen más műfajban megmutatni, mit okoz az ember életében a siker és a hírnév – mondta Csomor Csilla. A színésznő saját bőrén is megtapasztalta, milyen nagy kihívás ez. A darab elsőként a Ruttkai Éva Színházban volt látható, de máshol is műsorra tűzik majd, és vidéken is több helyen bemutatják. Ugyanúgy, ahogy egyszemélyes színházi előadását Déryné Széppataky Róza életéről. A színésznő élete ugyanis, amióta kilépett a Barátok köztből, a színház körül forog.

Közelkép

1966. január 20-án született Jászberényben.

1988-ban Kerényi Imre tanítványaként végzett a színművészetin, utána a győri Kisfaludy Színház tagja lett.

1992-től 2000-ig a Nemzeti, majd a Pesti Magyar Színház művésze.

1999-től nyolc éven át szerepelt a Barátok közt tévésorozatban.

Hobbija a golfozás.

– A Pesti Magyar Színház tűzte repertoárra az Édes Rózám – Déryné szerelmes élete című önálló estem, amely pont olyan lett, mint amilyenre vágytam, és ősszel turnézni indulok vele az országban is. Őze Áron tanácsára, aki a darabot rendezte, felkerestem Fráter Zoltánt, és arra kértem, írjon egy darabot Déryné emlékeiből rám hangszerelve. Boldog vagyok az új feladatoktól, és úgy érzem, minden tekintetben az eddigi legjobb formámban vagyok. Folyamatosan kedvemre való feladatokat kapok, nagyobb a megbecsülésem a szakmában, ráadásul egy művészi álmom is valóra vált. Ezzel ugyanis arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy volt egy kor, amikor még sokat számított a magyar nyelvű színjátszás, a szakmai tudás. Például a szép magyar nyelv. Hihetetlen, mennyire tunyul a beszéd, vesszük át az idegen szavakat, e-mailezéskor, sms-ben a legvadabb szlenget használjuk. Azt gondolom, a jövő generációjának nem ezen kellene felnőnie, és muszáj lenne sokaknak, vagy akik tehetnek, tenni valamit ellene. Én ezzel az előadással teszek.

1988-ban Kerényi Imre tanítványaként végzett a színművészetin, utána a győri Kisfaludy Színház tagja lett.

1992-től 2000-ig a Nemzeti, majd a Pesti Magyar Színház művésze.

1999-től nyolc éven át szerepelt a Barátok közt tévésorozatban.

Hobbija a golfozás. Csomor Csilla „Folyamatosan kedvemre való feladatokat kapok.” -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva