Hírek

2008.10.04. 17:03

Di Meglio igazolta, most ő a legjobb

Mike Di Meglio ráérzett a pole pozíció „ízére". Egy héttel azután, hogy pályafutása során először, a legjobb időt motorozta az időmérőn, Philip Islandon is a leggyorsabb tréningmenőnek bizonyult. Valentino Rossi, Moto GP-ben, nagyot bukott.

Dénes Tamás

Számára szerencsés esetben akár ma este világbajnokként feküdhet le aludni Mike Di Meglio. A francia motoros pénteken és szombaton is a legjobb időt motorozta, s könnyen elképzelhető, hogy már két versennyel a zárás előtt megkoronázza a szezonját. 

Szombaton két tizeddel volt gyorsabb Bradley Smithnél, kettejük mellett Stefan Bradl és Nicolas Terol indulhat még az első sorból. A második sorból Andrea Iannone, Sandro Cortese, Raffaele de Rosa, s a még a világbajnoki cím megnyerésében is reménykedő Simone Corsi indul majd. Talmácsi Gábor a kilencedik helyről rajtolhat a 125 kcm-es kategóriában.

„Jobb eredményre számítottam a kilencedik helynél, de igyekszem majd  ebből kihozni a legtöbbet" – mondta a menedzsmentjének Talmácsi, akinek három hete, az indianapolisi viadalon eltört a sajkacsontja. – „A féktávokon nagyon fáj a kezem, így vasárnap, mindenképpen szükség lesz arra a kezelésre, amit Japánban kaptam. Kielemeztük a tavalyi  eredményeimet és látom a többi versenyző eredményeit is, amiből  kiderült, hogy a féktávokon vesztek sokat. A szektoridőim jók, de nem  sikerült igazán tökéletes kört menni. Van két kanyar a pályán, amire  különösen oda kell figyelnem, de bízom benne, hogy a két nap alatt  begyűjtött tapasztalatok alapján versenyképes motort sikerül  összeraknunk".

Valentino Rossi – aki gyakorlatilag megnyerte már a világbajnokságot a Moto GP-ben – bukott az edzésen, s nyaksérülést szenvedett. Fejét és nyakát beütötte a földbe, midőn motorja fölött elveszítve az uralmat a fűre hajtott. Rossi így, korábbi eredményei alapján, csak a negyedik sorból rajtolhat majd, megpróbál majd onnan feljebb kapaszkodni. Alkalmasint, miután már megnyerte a világbajnoki címet, fontosabb, hogy súlyosabb következmények nélkül megúszta a balesetet.

Dr. Claudio Costa a helyi mobilklinikán kisebb agyrázkodást diagnosztizált a versenyzőnél, Rossi mindazonáltal reméli, tud vasárnap versenyezni. Davide Brivio menedzser szerint csak a verseny reggelén derül(t) ki, hogy a várhatóan majd jelentkező fájdalmak ellenére Rossi motorra ül-e.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva