Hírek

2008.10.11. 12:20

Egyelőre mégsem tárgyalnak Almássy kizárásáról

Levette szombati ülése napirendjéről Almássy Kornél kizárásának ügyét az MDF országos választmánya – közölte Katona Kálmán, a választmány jelenlegi elnöke.

mti

Mint mondta, ő javasolta a testületnek, hogy Almássy kizárásának ügyét vegyék le a napirendről. „A mandátumvizsgálatot, a tisztújítást és a helyzetértékelést szombaton elvégezzük, és majd az új elnökség rendezi Almássy Kornél ügyét” – így Katona. Hozzátette: a párt alapszabálya szerint az országos választmány rendelheti el Almássy Kornél tagviszonyának törlését, de a közelmúltban új országos választmányt választottak, a tagok 30 százaléka pedig kicserélődött. A korábbi jegyzőkönyvek tanúsága szerint az elnökség alakuló ülésein a mandátumigazolás, tisztújítás és helyzetértékelés volt napirenden, érdemi napirendet azonban nem tárgyaltak.

E két ok miatt javasolta a napirendről levételt; Almássy Kornél kizárása ügyében tehát az új elnökség fog dönteni. Tájékoztatása szerint eddig minden hónap utolsó szombatján volt választmányi ülés, ha ez így marad, akkor várhatóan október 25-én tárgyalhat először érdemi kérdésekről az elnökség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva