Hírek

2008.10.21. 17:42

Elküldi hétszáz dolgozóját a Zalabaromfi

A Zalabaromfi beszállítóinak mintegy 30 képviselője tiltakozó demonstrációt tartott Budapesten, a CIB Bank Zrt. székháza előtt, mivel csoportos létszámleépítéssel elbocsátják a Zalabaromfi hétszáz dolgozóját, az üzemet pedig nem indítják újra.

BAMA

Horváth László, a zalaegerszegi cégcsoport szakszervezeti vezetője elmondta, jövő hétfőn kezdik a csoportos létszámleépítést. Hozzátette, a tulajdonosi képviselő ígéretet tett a dolgozók elmaradt juttatásainak rendezésére. Hétfőig körülbelül ötvenen adták be rendkívüli felmondásukat, abban bízva, hogy ez munkajogilag nagyobb védelmet ad számukra.

A Zalabaromfi szeptemberben hozta nyilvánosságra, hogy a cégcsoport folyószámláit szeptember 1-jén minden előzetes bejelentés nélkül zárolta a CIB Bank, amellyel azóta sem sikerült megállapodniuk. A cég a dolgozók bérét a múlt hónapban még ki tudta fizetni, de a beszállítók követeléseivel azóta is adós.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva