Hírek

2008.10.31. 12:31

Első alkalommal került átadásra a Junior Príma Díj

Az Operaházban ünnepélyes keretek között átadták a 2007-ben létrehozott Junior Príma Díj magyar színház- és filmművészet kategóriájának díjai.

BAMA

Az idén először kiosztott, 7000 euróval járó elismeréseket a Jubileumi Prima Primissima díjas Szabó István, Oscar-díjas filmrendező, a Prima Primissima díjas Lukács Sándor színművész és Kovács János, az Operaház első karmestere nyújtotta át a 10 díjazottnak.

A Junior Príma Díj tavalyi létrehozása igazi újdonságot jelentett azzal, hogy megteremtette a fiatal, ígéretes tehetségek méltó elismerésének lehetőségét. Olyan hagyományokat követ, olyan intézményt hozott létre, amelyre az egész társadalom megbecsüléssel tekint. Különös fontosságot tulajdonít az élet minden területén a fiataloknak, a fiatal tehetségeknek. Az ő kitartásukkal, lelkesedésükkel és elkötelezettségükkel olyan értékek létrehozására képesek, amelyek gazdagítják utódainkra hagyott kulturális örökségünket.

„Olyan élményeket, katarzisokat köszönhetek e két művészeti ágnak, amelyek meghatározókká váltak az életem során. Meggyőződésem, hogy életünk és gondolataink képi és színpadi megálmodása és megjelenítése olyan különleges képességeket kíván, amely csak kevesek sajátja. Különösen nagyra értékelem azt a teljesítményt, amely már pályakezdőként is megmutatkozik” – hangsúlyozta a nyerteseknek küldött üzenetében Nathanial Rothschild, a JNR Limited elnöke, a Junior Príma Díj színház- és filmművészet kategóriájának társalapítója.

A szakmai szervezetek és felsőoktatási intézmények 23 fiatalt javasoltak a Díjra. A Szabó István vezette zsűri (Lukács Sándor, Nagy-Kálózy Eszter, Eperjes Károly) közülük választotta ki a 10 díjazottat. 

A Junior Príma Díj színház- és filmművészet kategória 2008-as díjait Érdi Tamás zongoraművész, Farkas Tamás világosító, Gulyás Attila színművész, Hámori Gabriella színművész, Jordán Adél színművész, Keresztes Tamás színművész, Oláh Zoltán balettművész, Pálmai Anna színművész, Tornyi Ildikó színművész, Varju Kálmán színművész vette át. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva