Hírek

2008.10.14. 18:22

Elveszítheti mandátumát Toller László

Toller László 2008 januárjáig megkapta tiszteletdíját és költségtérítését, összesen nettó 800 ezer forintot. Idén azonban felesége már nem írta alá a férje vagyonnyilatkozatát

Fábos Erika

A volt pécsi polgármester képviselői mandátuma nem szűnt meg, a jelenlegi szabályozás szerint ugyanis egy munkáját ellátni nem képes képviselő mandátuma lemondással, gondnokság alá helyezéssel, vagy halálával szűnik meg.

Toller László 2008 januárjáig megkapta tiszteletdíját és költségtérítését, összesen nettó 800 ezer forintot. Idén azonban felesége már nem írta alá a férje vagyonnyilatkozatát, amit korábban megtett, ezért Toller László nem kapja tovább a parlamenti juttatásait. Mandátumáról azonban sem ő, sem más nem tud lemondani. Egy pécsi ismeretlen férfi kezdeményezte a gyámhivatalnál, nyilvánítsák őt cselekvőképtelenné. Ha a bíróság kimondja, gondnokság alá helyezik, így a mandátumát is elveszíti.

Toller László 2006. június 19-én szenvedett autóbalesetet, amikor hivatali sofőrjével Budapestről Pécs felé tartottak. A 61-es úton, Dombóvár közelében egy szabálytalanul előző autóval való ütközést akarták elkerülni. A manőver miatt a politikust szállító autó felborult, Toller és a sofőrje életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett. A sofőr két héttel később meghalt, Toller László azóta is úgynevezett éber kómában van. A család azért nem kérte, hogy Toller Lászlót nyilvánítsák cselekvőképtelenné, mert töretlenül bízik a politikus felépülésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva