Hírek

2008.10.20. 18:43

Erdélyben bujkált Lados István

Elérte a legmagasabb magyar politikai köröket hétfőn a Zuschlag-per. A másodrendű vádlottként vallomást tevő Lados István, Zuschlag volt titkára elsírta magát a bíróságon, érződött rajta, hogy nagyon nyomasztja a napok óta rá nehezedő feszültség.

Miklós László

Lados egykori főnökére hivatkozva elmondta, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke is megpróbált bizalmas információkat szerezni a Zuschlag elleni nyomozásról. Ezt Lados a főnökétől hallotta. Még akkor, amikor a szocialista politikus tanácsára és annak költségén (állítólag hárommilliót ajánlott ezért, de kevesebbet kapott) Erdélyben bujkált az ellene kiadott magyarországi körözés elől. (A kormányfőt korábban már tanúként kihallgatta a bíróság - a szerk.)

Lados Istvánt első kézből tájékoztatta Zuschlag János a román „kirándulás” során arról, hol tart az ellenük folytatott nyomozás. Elmondta azt is, megpróbált információkat gyűjtetni a kecskeméti ügyészekről. Nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy befolyásolhassa a vizsgálat kimenetelét. Ezt azonban nem sikerült, sőt például Német Zsolt vezetőügyész helyettesről – ő vezette a Zuschlag elleni nyomozást – állítólag azt mondta a politikus, hogy „fanatikus Fideszes állat, aki vasárnap templomba jár, és nem lehet vele mit csinálni”.

Később viszont már arról beszélt Ladosnak korábbi főnöke: sikerült elérnie, hogy a Legfőbb Ügyészség bekéresse nyomozás közben az ügy aktáit. Zuschlag azt mondta: azért, hogy Bánáti János kamarai elnök tanulmányozhassa ezeket. A feladatra Zuschlag állítása szerint Gyurcsány Ferenctől kapott megbízást a sztárügyvéd. A miniszterelnök ugyanis Zuschlagnak nehezményezte, hogy a neve felmerült az ügyben, amit szóvá is tett egy találkozójukon.

Miklós László -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva