Hírek

2008.10.02. 12:58

Fájdalomdíj a KÉSZ-nek?

Ugyanannak a cégnek a leányvállalata az egyetlen jelentkező a Tüskecsarnok kongresszusi célú hasznosítására kiírt pályázaton, mint amelyik a kormányzati negyedet építhette volna – közölte Rétvári Bence KDNP-s országgyűlési képviselő. Szerinte ez feltűnő, és felmerül a kérdés: nem fájdalomdíjként írták-e ki a Tüskecsarnok-pályázatot a cégnek.

mti

Csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a képviselő lejátszott egy hangfelvételt, amelyen az hallható, hogy a KÉSZ Kft. – a kormányzati negyed kivitelezésére kiírt pályázat egykori nyertese – leányvállalatának képviselője azt mondja: ők már két éve „kilincseltek”, hogy írjanak ki pályázatot, és a félkész, XI. kerületi Tüskecsarnokot, amely sportközpontnak épült, konferenciaközpontként fejezzék be. Rámutatott: feltűnő, hogy éppen akkor írták ki kongresszusi célú  hasznosításra a pályázatot, amikor a KÉSZ Kft. jogi eljárás indítását helyezte kilátásba a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-vel szemben.

– Aggályosnak tartjuk, hogy végső formájában a magánbefektető ösztönzésére írták ki a csarnok pályázatát, és hogy nem a sportéletnek, hanem a beruházó gazdasági érdekének megfelelő döntés született – jegyezte meg a képviselő.

Az ügyben Rétvári Bence írásbeli kérdést nyújtott be Veres János pénzügyminiszterhez, és tájékoztatást kér a pályázatról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva