Hírek

2008.10.20. 12:08

Fenyegető privatizációs nyomás a nemzeti parkon

Az elnöknek is szabad bizonyos missziókat teljesítenie – mondta Sólyom László köztársasági elnök hétfőn Hortobágyon azon a rendezvényen, amelynek keretében bemutatkozott a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP).

mti

„Az országjárás kapcsán a sajtó három napig arra figyel, hogy mit csinál, és milyen értékeket őriz egy nemzeti park” – fogalmazott az államfő, aki az „Értékőrző tájak és emberek Magyarországon” című országjáró sorozatának hatodik állomásaként látogatott a Hortobágyi Nemzeti Parkba. Mint mondta: akkor, amikor válság közeleg, nagyon megnyugtató azt felmutatni, hogy az országban vannak állandó értékek. Sólyom egyedülállónak nevezte az összefüggő gyepterületet, ami a Hortobágyi Nemzeti Park sajátja. Kiemelte azt is, hogy a nemzeti park fennmaradásának egyik tanulsága, hogy ki lehet békíteni a gazdasági és a természetvédelmi szempontokat. Hangsúlyozta azonban, hogy minden nemzeti parkot, így a HNP-t is állandóan fenyegeti a privatizációs nyomás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva