Hírek

2008.10.27. 09:12

Gátlástalanul elcsórták a csokit a munkahelyi asztalról

Olvasónk munkahelyi asztalán hagyott egy doboz ajándékba kaptt édességet. Elment ebédelni, de mire visszajött, a bonbonnak hűlt helyét találta. Mit tehet?

Rados Virág

Sokat most már nem nagyon tehet, különösen hogy egy doboz bonbon nem nagy érték. Az eset viszont kellemetlen, és valóban bizalmatlanságot szül a kollégák iránt.

Jobb tehát, ha csalódás heleyett eleve óvatos az ember. Munkahelyünkön is vigyázni kell az értéktárgyakra – figyelmeztet a bűnügyi szakértő.
A legtöbb baj az úgynevezett amerikai típusú irodákban történik. Olyan helyeken, ahol sokan tartózkodnak egész nap egy légtérben, és a kapcsolatok felszínesek. Legyen mindenkinek saját fiókja, amelyet külön (nem szabvány) kulccsal zárhat. Itt helyezze biztonságba értékeit.

Sokszor előfordul, hogy a dolgozók ételt rendelnek. Máris egy helyzet, amikor idegen érkezik munkahelyünkre. A porta persze védelmi vonal lehet, de általában mégsem az. Az érintetteknek ugyanis kényelmesebb, ha a pizzafutár az asztalukhoz jön. Amennyiben az ember veszi a fáradságot és lemegy a rendelésért, csak annyi pénzt vigyen magával, amennyi éppen elég. Megtörtént már, hogy valaki pénztárcástul rohant le kifizetni a futárt, aztán a tárcát lent felejtette. El is tűnt a pénzzel együtt.
A rendelésről mindenki kérjen számlát, mert azon szerepel a kihordó neve vagy száma. Ha lopás történik, van egy nyom, amin el lehet indulni.

Szintén véd a kártyás beléptető rendszer. Hiba, ha ezt kényelmi okokból kikapcsolják. A dolgozók értékei láthatják kárát. A cégeknél takarítók is dolgoznak, akik a munkaidő kezdete előtt végzik feladatukat. Nem biztos, hogy mindegyikük megbízható. De arra sem kell mérget venni, hogy a kollégák közt nincs enyves kezű ember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva