Hírek

2008.10.01. 17:51

Gazdasági hírek röviden

Tiltott tevékenységért büntették meg a Molt • Ecostat: optimistább a magyar népesség • Ezer tonna aprópénz vándorolt vissza

europress

Tiltott tevékenységért büntették meg a Molt
Csaknem hatmilliárd forintos büntetést rótt ki az Európai Bizottság a Molra. Az ok: az olajcég 1992 és 2005 között állítólag részt vett az európai paraffinkartellben. A bizottság állításai szerint a résztvevők tiltott módon összehangolták piaci tevékenységüket.

Ecostat: optimistább a magyar népesség
Az Ecostat felmérése szerint az elmúlt három hónapban a háztartások sokkal bizakodóbbak voltak elsősorban inflációs várakozásaikban, mint az előző negyedévben. A korábbinál jóval kedvezőbben ítélik meg továbbá saját pénzügyi helyzetük jövőbeli alakulását, és a nemzetgazdaság egészének várható fejlődését is.

Ezer tonna aprópénz vándorolt vissza
Ezer tonna egy- és kétforintos áramlott vissza a Magyar Nemzeti Bankhoz, ami nagyrészt a jótékony szervezetek által szervezett gyűjtéseknek köszönhető – közölte a jegybank. Eddig 171 millió egyforintos és 203 millió kétforintos került vissza az érmék kibocsátójához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva