Hírek

2008.10.08. 08:45

Gergényi ismét beteget jelentett

Ismét beteget jelentett büntetőpere tárgyalása előtt Gergényi Péter volt fővárosi rendőrfőkapitány

mti

Ismét beteget jelentett büntetőpere tárgyalása előtt Gergényi Péter volt fővárosi rendőrfőkapitány, aki ellen egykori, az állásukból általa kirúgott beosztottjai szolgálati visszaélés vádjával indítottak eljárást - írta a Magyar Hírlap szerdán. A lap úgy értesült, hogy az eljárást megszüntetik.

A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa legutóbb június 30-án akarta tárgyalni a Vasprefektus néven elhíresült tábornok ügyét, de Gergényi betegségére hivatkozva akkor sem jelent meg a tárgyalóban.
A bíróság keddre és szerdára tűzte ki az újabb határnapokat, ám Gergényi Péter újra azt jelezte: egészségi állapota most sem teszi lehetővé, hogy részt vegyen a tárgyaláson.

Meg nem nevezett katonai bírósági források arra hívták fel a lap figyelmet, hogy a Gergényi Péter, valamint egykori vezetőtársa ellen indított eljárást megszüntetik, mert a büntető törvénykönyv alapján nem büntethető katonai vétség miatt az elkövető, ha szolgálati viszonyának megszűnése óta egy év eltelt.

A Magyar Hírlap úgy tudja, október 30-án jár le az egy esztendő, amíg a volt rendőrfőkapitány bűnösségét kimondhatná a bíróság.

Ács Tibor, a vádhatóság szóvivője azt mondta: a törvény alapján katonai vétséggel vádolt elkövető ellen végül akkor is megszüntetik az eljárást, ha első fokon elmarasztalják, fellebbez a határozat ellen, és az ügyében hozott másodfokú, jogerős verdiktet a szolgálati viszonyának megszűnésétől számított egy éven túl mondaná ki a bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva