Hírek

2008.10.20. 15:09

Gyurcsány a biztonság parancsáról beszélt

Biztonság, felelősség, összefogás – ezt a három dolgot hangsúlyozták a pártok vezető politikusai hétfőn a parlamentben. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egyenesen arról beszélt, hogy most nem szabad egymásra licitálni, hanem a lehető legtöbb dologban szövetséget kell kötni.

Ambrus V.

[caption id="" align="alignleft" width="465"] „Ilyenkor egy parancs van, a biztonság parancsa.”
[/caption]„Ilyenkor egy parancs van, a biztonság parancsa” – fogalmazott a kormányfő Lendvai Ildikó MSZP-s frakcióvezető napirend előtti felszólalására reagálva. Lendvai hozzászólásában azt emelte ki: a szombati Nemzeti Csúcs fontos üzenet volt az itthoni és külföldi piacoknak, hogy a közéletnek azok a szereplői álltak szóba egymással, akik általában nem szoktak. Gyurcsány ezzel kapcsolatban pedig azt is hangsúlyozta, hogy szövetséget lehet kötni a költségvetési plafontörvény, az adóegyszerűsítés, és a pártfinanszírozás tekintetében.

A kiadások csökkentését szorgalmazta az MDF nevében Boross Péter, aki szerint nem lehet tabu a 13. havi fizetés, és a 13. havi nyugdíj kérdése. Gyurcsány minderre úgy válaszolt, szociális téren a kormánynak visszafogottak a lehetőségei, a közszférában pedig több szakma esetében éppen hogy fizetésemelésre lenne szükség.

Az összefogásról, a felelősségről, és az adócsökkentésről beszélt Kóka János, azSZDSZ frakcióvezetője, míg a KDNP-s Harrach Péter úgy vélte: nem a kisemberekkel kell megfizettetni a válság árát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva