Hírek

2008.10.30. 13:04

Gyurcsány tálalta az állami vállalati vezetőknek a feketelevest

Erre az évre vonatkozólag tíz százalékkal csökkentené az állami vállalati vezetők tiszteletdíját Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Jutalmakat és prémiumokat pedig már se idén, se jövőre nem fizetne nekik.

VGO

Az állami vállalati körben lévő igazgatótanácsi és felügyelőbizottsági tagok tiszteletdíját haladéktalanul csökkentsék, az ebben az évben ki nem fizetett tiszteletdíjakat pedig tartsák vissza – fogalmazta meg elvárásait a miniszterelnök a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács felé a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. székházában tartott csütörtök délelőtti rendkívüli ülésen, Budapesten.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, az idei évre vonatkozóan ez nem lehet kötelezettség, hiszen ezzel felrúgnák az év elején kötött megállapodásokat. Ennek ellenére arra kérte a vezetőket, a helyzet ismeretében döntsenek felelősen, hiszen a munkavállalóktól nem elvárható, hogy jövőre legyenek megértők, ha a vezetőik még 3-4 hónapig súlyos összegeket vesznek fel.

Tele van kockázattal és nehézséggel az előttünk álló év – mutatott rá a kormányfő. Ezért a következő esztendőre vonatkozóan a miniszterelnök elmondta, a kormány arra utasítja a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot, hogy 2009-ben az általa felügyelt vállalatok vezetőinek semmilyen jutalom, tiszteletdíj és prémiumfizetési kötelezettséget ne vállaljon. A miniszterelnök szerdán kérte arra Veres János pénzügyminisztert, utasítsa a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. elnökét, hogy csütörtök délelőtt 10 órára hívja össze a vagyontanács rendkívüli ülését.

VGO -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva