Hírek

2008.10.03. 06:13

Hat nap és hat éjszaka a Bibliával

Történetének leghosszabb, hat napon és hét éjszakán át tartó élő adására készül a RAI olasz állami televízió a Vatikánnal közös vállalkozásban. A Biblia teljes szövegét fogja felolvasni a római Jeruzsálemi Szent Kereszt-bazilikában összesen több mint kétezer személy október 5-től 11-ig.

europress

A Biblia éjjel-nappal elnevezésű, 139 órás felolvasást héber nyelven nyitja meg XVI. Benedek katolikus egyházfő, és Tarcisio Bertone vatikáni államtitkár fejezi be. A kettő között más keresztény és nem keresztény egyházak képviselői – köztük zsidó rabbik, valamint muzulmán papok –, továbbá a legkülönbözőbb társadalmi rétegek reprezentánsai, politikusok, színészek, írók, újságírók, sportolók és fogyatékkal élők, valamint katonák váltják egymást a Szent Biblia szövegének tolmácsolásában.

A Biblia-maratont kilencvenpercenként egy-egy – összesen 56 – zenedarab szakítja meg 56 együttes, kórus, zenekar és szólista tolmácsolásában. Andrea Bocelli például Bach-művet interpretál majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva