Hírek

2008.10.12. 17:58

Hétfőn kiderül: mégis lesz MDF-frakció a parlamentben?

Lesz MDF-frakció hétfőn – állítja a párt új választmányi elnöke, a hajdú-bihari Makay Zsolt.

B. V.

Katona Kálmán távozó választmányi elnök szombaton így fogalmazott: „Nem mondjuk el, hogy milyen módon, de van rá esély, hogy legyen hétfőn frakciója a Magyar Demokrata Fórumnak.” A képviselőcsoport azért szűnhet meg, mert Vas János bejelentette: független képviselőként folytatja, így a frakció létszáma kilenc főre csökkent.

Mint ismert, az MDF Országos Választmányának szombati ülésén levették napirendről Almássy Kornél volt alelnök kizárását, így vele elméletileg megmenekülhetne a frakció. Almássy viszont azt mondta, erről csak akkor lehetne beszélni, ha új tisztújítást tartanának. Makay Zsolt erre azt válaszolta: a listán megválasztott Almássy adja vissza mandátumát, hiszen ezzel tudná stabilizálni az MDF-frakció helyzetét. Helyére pedig valószínűleg Roszik Gábor evangélikus lelkészt ültetnék, aki 1995-ös kilépése után újra csatlakozott a párthoz.

Az is elképzelhető, hogy az MDF a független képviselőket szeretné megnyerni, hogy lépjenek be a frakcióba. Gyenesei István önkormányzati miniszter szinte biztosan nem fog belépni az MDF-be. A volt fideszes Lengyel Zoltán és Tóth András is azt nyilatkozta korábban, hogy nem kíván átülni a fórumhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva