Hírek

2008.10.08. 16:20

Internetre kerül a Kenedi-bizottság jelentése

A hét végéig teljes terjedelemben, változtatás nélkül nyilvánosságra hozza a kormány a Kenedi-bizottság jelentését.

mti

Az MTI úgy tudja, hogy a Miniszterelnöki Hivatal honlapjára kerül fel az állambiztonsági iratok átadása teljesítésének értékelésére létrehozott szakértői bizottság jelentése és javaslatai. A több száz oldalas jelentést szeptember 11-én adta át a testület elnöke Szilvásy Györgynek, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszternek. A testület csaknem egy éven keresztül vizsgálódott az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának és más, illetékes levéltáraknak át nem adott egykori titkosszolgálati iratokat őrző szerveknél.

Az MTI információi szerint a kutatók több kérdésben nem értettek egyet, például az iratok és a bennük szereplő adatok nyilvánosságra hozatalának formáiban, valamint a külföldieket is érintő akták megismerhetőségében sem. Így a jelentés közös megállapításaihoz különvéleményüket is csatolták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva