Hírek

2008.10.07. 10:44

Kahn szerint Klinsmann veszélyes úton jár

Oliver Kahn, a német labdarúgó-válogatott és a Bayern München korábbi kapusa szerint kockázatos úton jár Jürgen Klinsmann, a Bundesligában gyengélkedő bajor sztárklub vezetőedzője.

mti

– Klinsmann mindent fenekestül fel akar forgatni, ami nagyon veszélyes – jelentette ki Kahn. – Jürgennek tisztelnie kell a klub hagyományait is. Az sem lehetséges, hogy a Milan egyik napról a másikra a Real Madrid stílusában kezdjen el edzeni és játszani.

A címvédő Bayern hét forduló után csak a 11. helyen áll a bajnokságban, és utoljára 1977-ben kezdte ilyen rosszul a szezont. Kahn szerint a klub irányítói is felelősek a kialakult helyzetért.

– A vezetőedző kiválasztását alaposan át kell gondolni, és a reklámérték mellett a szakmai szempontokat sem szabad figyelmen kívül hagyni. Ha olyan edzőt szerződtetnek, aki teljesen új úton indul el, akkor a kezdeti nehézségek idején sokkal jobban ki kell állni mellette. Klinsmannt a bajban magára hagyták azok, akik Münchenbe hozták.

Nem inog a kispad alatta

A gyenge bajnoki szereplés ellenére nincs veszélyben az állása Klinsmann-nak. Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern ügyvezetője a Bildnek elmondta: garantálja a szakembernek, hogy az idény végéig a posztján marad. „Efelől nincs kétségem” – jelentette ki Rummenigge, aki hozzátette, hogy egy-két játékosnál keményebb bánásmódra van szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva