Hírek

2008.10.05. 11:11

Lendvai: 2010-ig marad a kisebbségi kormány

Ha a jövő évi költségvetést elfogadja az Országgyűlés, kitart az egypárti szocialista kormány 2010-ig, a ciklus végig - jelentette ki Lendvai Ildikó

BAMA

"Az egypárti kormányzásnak most van az igazán nagy próbatétele, az adótörvény és a költségvetés (...). Ha ezt az akadályt a magyar parlament vette, akkor úgy gondolom, hogy amint eddig is, ezután is képes lesz a fontos jogszabályok elfogadására" - fogalmazott az MTI-nek adott interjújában a politikus, aki bízik abban, hogy az SZDSZ-szel rá tudnak lépni a megegyezés útjára. A két párt közötti "igazi vita" a jövő évi kiadáscsökkentés nagyságrendje körül lesz - vélekedett Lendvai Ildikó.

Szerinte egyetértés van abban, hogy legyen költségvetési plafonra vonatkozó törvényi kötelezettség, az MSZP ennek jogtechnikai formáját illetően teljesen nyitott. Hozzátette azonban: a jogszabály tartalmáról komolyabb és részletesebb szakmai egyeztetésre van szükség, főként azért, mert a jövő évi büdzsét a kormány már benyújtotta a parlamentnek. "Egyébként sem mindegy, hogy a plafon szintje, helyesen, a túlnyújtózkodást gátolja meg, vagy az országot nyomorékká görnyeszti" - mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva