Hírek

2008.10.03. 13:49

Lezárások a Tarka Magyar! miatt

A rendőrség lezárja az Andrássy út bekötő utcáit a szombati Tarka Magyar! rendezvény biztosítása során. A résztvevők csak az Erzsébet téren és a Hősök terén csatlakozhatnak a megmozduláshoz – közölte Bozsó Zoltán ezredes, a budapesti rendőrfőkapitány közrendvédelmi helyettese.

mti

Tafferner Éva őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője újságírói kérdésre válaszolva elmondta: nincs olyan információ, hogy bárki ellendemonstrációra vagy a demonstráció megzavarására készülne. Bozsó elmondta: az „Összefogás az erőszak ellen” nevű civil tömörülés még augusztusban jelentette be a rendőrségen, hogy október 4-én az Erzsébet térről a Hősök terére vonulva kíván demonstrációt tartani. Szeptember 29-én, hétfőn pedig egy magánszemély jelentett be szintén vonulásos demonstrációt ugyancsak az Andrássy útra. A rendőrség mindkét esetben lefolytatta az egyeztetéseket, és tudomásul vette a bejelentéseket. A magánszemély azonban visszavonta az övét, így a BRFK adatai szerint csak egy vonulásos rendezvény lesz szombaton a fővárosban. A résztvevők az Erzsébet téren gyülekeznek, onnan rendőri biztosítás mellett vonulnak az Andrássy úton a Hősök terére, ahol megtartják rendezvényüket.

A rendőrség felkészült rá, hogy a lehető legkisebb korlátozással oldja meg a rendezvény biztosítását – mondta az ezredes. Megállási és közlekedési tilalmat vezet be az Andrássy út környezetében péntektől. A zárások a bekötőutcákban lesznek, és nem az Andrássy úton. Mindazok, akiknek dolguk van a lezárt területen – ott élnek, dolgoznak, színházba, esküvőre tartanak – egy ellenőrzés után eljuthatnak a megfelelő helyszínekre.

Bódis Kriszta, a Tarka Magyar! demonstráció szóvivője pénteken azt mondta: ha a rendőrség úgy látja, hogy kordonállítás szükséges, elfogadják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva