Hírek

2008.10.11. 06:03

Lulu ismét várandós, és előjött Morzsa

Hamarosan elleni fog a budapesti állatkert huszonnyolc éves, nőstény szélesszájú orrszarvúja. Lulu 2007-ben szintén mesterséges megtermékenyítés útján adott életet Laylának, aki azóta 1300 kilogrammot nyom. A magyar állatkert szaporítani akarja a szélesszájú orrszarvúkat, mert ezt a fajt világszerte kihalás fenyegeti.

R. V.

Az intézmény kisebb állatok születése terén is sikereket mutathat fel. Először szaporodtak mostani helyükön, az új Szavanna-kifutórendszerben a szurikáták. Az Afrika déli területein őshonos kisragadozók először tereprendezéssel, a nekik tetsző járatok kiépítésével foglalkoztak. Tavasz óta laknak a kifutóban, ahol Morzsa, a legfiatalabb kölyök nyár végén született meg, de csak most merészkedett elő a látogatók nagy örömére.

A szurikáták csapatban élnek, együtt kutatnak táplálék után. Van őrszemük is, ő a nagyobb ragadozókat figyeli, s riasztja a többieket veszély esetén. Itt az állatkertben a dolmányos varjak és a szarkák ellen is védekezniük kell a kicsik miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva