Hírek

2008.10.18. 17:07

Magna Cum Laude az A38-on

A gyulai Magna Cum Laude 1999 szeptemberében alakult, és igényes popzenéjével hamar meghódította a hallgatóságot. Az immár harmadik lemezénél tartó együttes a korai tehetségkutatós sikerek után a Viván megjelent klipjeivel aratott elismerést. A második nagylemez Fonogram-díjai után nem lehetett kétséges, hogy a Magna Cum Laude a hazai pop egyik legjobb képviselője.

BAMA

[caption id="" align="aligncenter" width="465"] Magna Cum Laude
[/caption]A kezdeti próbálkozásokat jelentős zenekari átalakulás és egy négyszámos demóval való házalás követte. Hosszas próbálkozások után a Warner magyarországi kadója, a Magneoton látott fantáziát az együttesben, és mint azt az első lemez, a Hangolj át! sikere mutatta, nem érdemtelenül. Az MCL vidám, rockos napfénypopja és a jól eltalált videoklipek országos sikert aratott, a lemez legnagyobb slágerét, a Minden állomást ronggyá játszották a rádiók és tévék. Ezután nem volt megállás. A 2005-ös Vidéki sanzon az előzőnél is nagyobb sláger lett, köszönhetően a remek videoklipnek és nem utolsósorban annak, hogy az SOS szerelem betétdala lett. Aztán 2007-ben az MCL megírta a Szegedi Ifjúsági Napok "himnuszát", a SZINezd újra! című számot - ennek vicces, önironikus klipje szintén hatalmas sikert aratott.

Kitűnő, könnyen énekelhető, jó értelemben vett fülbemászó slégerek, hatalmas szakmai, kritikai és közönség-elismerés: a Magna Cum Laude a csúcsra ért, a magyarországi igényes popzene egyik legjobb és legnépszerűbb együttesévé nőtte ki magát.

A zenekar tagjai
Szabó Tibor: gitár
Kara Mihály: basszusgitár
Mező Mihály: ének
Kilián Imre: dob

Lemezek
Hangolj át!, 2004
Minden állomás, 2006
Magnatofon, 2007

2008. október 30., csütörtök 21h
Belépő elővételben: 2500 Ft, a koncert napján: 3000 Ft

Magna Cum Laude -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva