Hírek

2008.10.28. 09:01

Magyar tehetséget igazolt a Fiorentina

A 13 éves szegedi Szabó Zoltánnal kétéves szerződést kötött az olasz Fiorentina – írja a Délmagyarország című napilap. A Tisza Volán labdarúgóját a próbajáték után már nem is akarták hazaengedni a firenzeiek.

BAMA

A firenzei alakulat egy korosztályos tornán figyelt fel Szabó Zoltánra. A fiatal magyar tehetség a legutóbbi válogatóra a világ minden tájáról, így Brazíliából, Franciaországból vagy Togóból érkezett tíz fiatal közül egyetlenként kerülhet a Fiorentina labdarúgó-akadémiájára. Az ifjú labdarúgó már vissza is utazott Olaszországba. A labdával mindkét lábával kiválóan bánó, jó alkatú fiatalember az első évben napi egy órát tanul, két-három órát az olasz nyelvvel foglalkozik, majd edz. Amint befejezi a nyolcadik osztályt, olasz középiskolába jár majd. Magyarországról egyébként Szabó az első olyan fiatal, aki 16 éves kora előtt külföldi szerződést kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva