Hírek

2008.10.21. 11:42

Másfél év felfüggesztett a benyugtatózott kődobálónak

Jogerősen másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt hivatalos személy elleni erőszak és társtettesként elkövetett súlyos testi sértés kísérlete miatt a Fővárosi Bíróság egy férfit, aki a melegfelvonuláson macskakővel dobálta a rendőröket.

mti

A másodfokú bíróság határozatában két évre mérsékelte a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) által korábban kiszabott, négyéves próbaidőt. A bíró indoklásában elmondta: a próbaidő tartama a törvénnyel először összeütközésbe kerülő vádlott esetében némileg eltúlzott. A határozat szerint a próbaidő alatt a vádlott köteles magát távol tartani a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó békés összejövetelektől, felvonulásoktól és tüntetésektől. A Fővárosi Bíróság egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

A PKKB július közepi ítéletében elrendelte a próbaidő alatt a vádlott pártfogói felügyeletét. Mint akkor a bíró indoklásában elmondta, a vádlott – mintegy ötvenfős tömeg részeként – felfegyverkezve, csoportosan és mint társtettes követett el bűntettet. Legalább három alkalommal dobott követ a rendőrök felé.

Az elsőfokú bíróság előtt a vádlott elmondta, hogy kíváncsiságból ment el a melegfelvonulásra, majd ott csatlakozott az ellentüntetőkhöz. Mint akkor mondta, nem érez indulatot a melegek ellen. Ezzel szemben bírói kérdésre válaszolva közölte: a tüntetésen többször kiabálta, hogy „mocskos buzik!”. A férfi azzal magyarázta tettét, hogy nyugtatók hatása alatt állt, amiket munkahelyi és párkapcsolati problémája miatt szedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva