Hírek

2008.10.11. 19:35

MDF: Almássy marad, Roszik újra színre lép

Egyelőre mégsem zárják ki Almássy Kornél volt alelnököt az MDF-ből – erről döntött a párt országos választmánya szombati ülésén. Tisztújítás is volt a választmányban: a testület új elnöke Makay Zsolt Hajdú-Bihar megyei politikus lett.

B. V.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Almássy visszaüléséről csak akkor lehetne beszélni, ha új tisztújítást tartanának az MDF-ben. FOTÓ: KALLUS GYÖRGY
[/caption]Katona Kálmán, az előd szerint színtiszta pletyka Almássy Kornél visszatérése. Mint mondta, ő javasolta a választmánynak, vegye le napirendjéről Almássy menesztésének kérdését, de csak azért, hogy ezt az eljárást már az új vezetőség indíthassa el. „A mandátumvizsgálatot, a tisztújítást és a helyzetértékelést szombaton elvégezzük, és majd az új elnökség rendezi Almássy Kornél ügyét” – közölte.

Almássy Kornél úgy nyilatkozott: visszaüléséről csak akkor lehetne beszélni, ha új tisztújítást tartanának az MDF-ben. A politikus korábban a megfigyelési ügy kapcsán keveredett súlyos konfliktusba Dávid Ibolya pártelnökkel.

Roszik Gábor evangélikus lelkész pedig visszalépett a pártba, amelytől 1995-ben vált meg, mert nem értett egyet a fórum akkori politikájával.

Továbbra is nyitott kérdés: megmarad-e az MDF parlamenti frakciója. Erről szombaton egyik pártvezető sem nyilatkozott. Ha kilencen maradnak – miután Vas János már távozott –, akkor a házszabály szerint megszűnik a képviselőcsoport, át kell ülniük a függetlenekhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva