Hírek

2008.10.24. 13:24

Még négy évig elnök lenne Rogge

Jacques Rogge ismét indul a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöki posztjáért – erősítette meg a sajtóértesülést a NOB. A 66 esztendős belga sportdiplomata elküldte levélben a NOB-tagoknak ebbéli szándékát.

mti

Az egy év múlva esedékes elnökválasztás minden bizonnyal formalitás lesz, mert Rogge-nak nem lesz kihívója. Rogge a spanyol Juan Antonio Samaranch-tól vette át 2001-ben a NOB elnöki posztját, első mandátuma nyolc évre szól, ezt egyszer lehet meghosszabbítani, négy évvel, így 2013-ig hivatalában maradhat. A NOB vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy az augusztusi pekingi olimpia után, de még október vége előtt dönt, vállalja-e az újabb megmérettetést.

Jean Claude Killy francia NOB-tag szerint nincs ok a váltásra: „Miért ne vágna neki egy újabb négyéves ciklusnak? Nagyon jó munkát végez. Abszolút semmi ok nincs a személycserére.”

Rogge 2001-es megválasztásakor kemény harcot hirdetett a dopping ellen, azóta a NOB létrehozta az ifjúsági olimpiát, és több sportággal módosította az ötkarikás programot. Az AP amerikai hírügynökség Rogge lehetséges utódjaként három személyt: a jelenlegi NOB-alelnök német Thomas Bachot, a Puerto Ricó-i Richard Carriont, valamint az ukránok olimpiai bajnok rúdugróját, Szergej Bubkát említi. „Gratulálok Rogge-nak a mostani döntéséhez, támogatom” – jegyezte meg Bach.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva