Hírek

2008.10.19. 10:01

Megegyeztek: fújnak a bírók a kosármeccseken

Megegyezés történt a férfi első osztályú kosárlabdacsapatok és a játékvezetők képviselői között. A biztonsági kérdésekben és a pénzügyi részletekben is sikerült dűlőre jutniuk a feleknek, ám még lépés hátravan az ügy végleges megoldásáig.

BAMA

Hosszas huzavona után a férfi játékvezetők ügyében is sikerült megegyezésre jutniuk a feleknek, így azok után, hogy a hölgyeknél helyrerázódott minden, a férfi szakágban is hozzáértő bírák vezethetik a meccseket. Illetve majd csak a jövő héttől, hiszen a szezon első bajnoki összecsapásán, a szombat esti Polaroid Lami-Véd Körmend – Enternet Hegyvidék mérkőzésen még szükség-játékvezetők fújnak majd – írja a Hunbasket. Sterbenz Tamás, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára elmondta, a biztonságot érintő kérdésekben hamar sikerült közös nevezőre jutniuk a feleknek.

A másik fontos részlet, a játékvezetők bérezése volt, amiben szintén messze voltak egymástól az álláspontok. A bírók díjazása a rájátszás mérkőzésein a korábbi 35-45 ezer forintról egységesen 50 ezer forintra emelkedtek. Emellett az MKOSZ egy pénzügyi alapot hoz létre a klubok segítségére. Ebből igyekeznek majd központilag megoldani a játékvezetők ellenőrzését. A feltételeket a következő öt évre garantálják a felek, és az összegek évente az infláció mértékével emelkednek majd. „Remélhetőleg a szombati, körmendi mérkőzésen vezetnek mérkőzést szükség-játékvezetők” – mondta az elnökség és a főtitkár, hozzátéve, hogy rövid időn belül az elnökség és a játékvezetők is jóváhagyják.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva