Hírek

2008.10.09. 15:26

Megint vezércsere Pécsen

A pécsi közgyűlés felmentette posztjáról Mészáros Andrást, a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program (EKF) főigazgatóját.

BAMA

A testület nagy többséggel fogadta el Tasnádi Péter polgármesternek a program megvalósítását irányító Pécs 2010 Menedzsment Központ Kht. átalakítását célzó, egyben a főigazgató menesztését is tartalmazó előterjesztését.

A politikus a lépést a Mészáros András iránti bizalomvesztéssel, a beruházások késlekedésével, szponzorációs bevételek elmaradásával és azzal indokolta, hogy nem javult a program társadalmi megítélése, Pécs nem tudott kilépni az EKF-előkészületekhez köthető „negatív hírspirálból”.

A pécsi projekt élén már több vezető megfordult, Méhes Márton művészeti igazgató tavaly novemberben mondott le, miután nem látta biztosítottnak a feladat ellátásához szükséges feltételeket. 2007 elején Tarrósy István, a projektet koordináló Európa Centrum Kht. vezetője mondott le, és addigra már szinte senki nem is maradt az ötletet kidolgozó csapatból. 2006 júniusában a nyertes pécsi terveket kidolgozó civilek vezetője, Takáts József távozott önként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva