Hírek

2008.10.27. 18:26

Miért hagyta ott a Fidesz-frakciót?

Ötperces interjú Császár Antallal, a Fidesz-frakcióból a függetlenek közé átült parlamenti képviselővel.

Fábos Erika

[caption id="" align="alignleft" width="110"] Császár Antal: egyszerűen elég volt
[/caption]– Megszavazza talán a költségvetést? – kérdeztük Császár Antalt, a Fidesz-frakciót hétfőn otthagyó, és a függetlenekhez átült képviselőt.
– A szövetségi megállapodást, amit a Vállalkozók Pártja a Fidesszel kötött, nem kívánom felrúgni. Továbbra is ellenzékiként politizálok, és ezután is a Fidesszel szavazok.

– Akkor mi értelme volt a távozásnak?
– A Fidesz nem tartotta be a Vállalkozók Pártjával kötött szövetségi megállapodást, és nem utalta át az állami pártfinanszírozásból a megállapodásnak megfelelő 6 százalékot. Ez a párt működésében jelentős problémákat okozott. Másrészt nem kaptam elég felszólalási lehetőséget, nem tudtam interpellálni és törvényjavaslatokat benyújtani.

– Eszerint igaza van Szathmáry Kristófnak, aki szintén a Vállalkozók Pártja képviseletében ül a Fideszben, s azt állítja: ön sértett ember, akit megvettek kilóra?
– Nem sértettség ez, és kilóra sem vett meg senki, egyszerűen elég volt. Úgy éreztem, nem tudom megfelelően képviselni a kis- és középvállalkozók érdekeit. Azt remélem, függetlenként több lehetőségem lesz.

– De függetlenként sokkal korlátozottabb a megszólalási lehetőség.
– Annál, ami eddig volt, nem lehet korlátozottabb. A távozást üzenetnek szánom tagságunk és választóink felé: hatékonyabban szeretnék dolgozni értük.

– Annak is üzenete van, hogy a Vállalkozók Pártjának másik három tagja nem lépett ki a Fidesz-frakcióból.
– Dolgozunk már a megoldáson, de ez még a jövő hét titka. Olyan szabályozás készül a párton belül, ami rendezi ezt a helyzetet. Minden, a parlamentben és a megyei közgyűlésekben Fidesz-támogatással mandátumot szerzett képviselőnket fel fogjuk szólítani, hogy lépjenek ki a frakcióból, és dolgozzanak tovább függetlenként.

Fábos Erika Császár Antal: egyszerűen elég volt Császár Antal -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva