Hírek

2008.10.08. 18:33

Módosításokkal bombázzák a Robin Hood-adót

Kivenné a távhőtermelés céljára létrehozott gazdasági társaságokat a Robin Hood-adó hatálya alól az MSZP-frakció helyettes vezetője.

ÉS

Kovács Tibor elmondta: ha az előterjesztés célja a távhőt igénybe vevők támogatása, akkor el kell érni, hogy a távhőtermelők ne terhelhessék tovább a felhasználókra a többletadót. A politikus azt is javasolja, hogy a távhőtermelő minden szükséges adatot bocsásson a távhőszolgáltató rendelkezésére. Az energiahivatali árfelülvizsgálat idejét 90 napról 30 napra csökkentenék, hogy a negyedéves gázárváltozásnál a 90 napos felülvizsgálati határidő miatt a következő áremelés ne csússzon össze az előző hatásával. Az MSZP kezdeményezi, hogy a távfűtésről való leválást segítő 50 százalékos döntési szabályt kiterjesszék a lakószövetkezetekre is.

A Fidesz is több módosító indítványt benyújt a Robin Hood-adóról szóló törvényjavaslathoz, például a távhő áfáját öt százalékra csökkentenék, az árszabályozás jogát pedig az önkormányzatoknál hagynák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva