Hírek

2008.10.15. 15:20

Mozgássérült és fogyatékkal élő gyermekek a vidámparkban

Több mint kétezer mozgássérült és fogyatékkal élő gyermek vehette birtokba a Budapesti Vidámparkot szerdán, a fehér bot napján.

BAMA

A nyílt napot 10. alkalommal szervezte meg a Budapesti Vidámpark Zrt. a Mozgássérültek Egyesületeinek Országos Szövetségével (MEOSZ) és a Mozgássérültek Budapesti Egyesületével (MBE) közösen.

A vidámparkba az egész ország területéről érkeztek mozgás-, látás- és hallássérült fiatalok. A rendezvényre fogyatékosságra, életkorra való tekintet nélkül lehetett regisztrálni az érdekképviseleti szervezeteken keresztül. A szervezők tájékoztatása szerint a nyílt napra idén jelentős volt a túljelentkezés, ezért Hagyó Miklós kezdeményezte, hogy a jövőben a rendezvény kétnapos legyen.

Szöllősiné Földesi Erzsébet, a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének elnöke felhívta a figyelmet, hogy a mozgássérült és fogyatékkal élő gyermekeknek egész nap önkéntesek segítenek a be- és kiszállásban, a játékok biztonságos használatában. A vidámpark idén ajándékkal is kedveskedett a látogatóknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva