Hírek

2008.10.08. 05:01

Nem lehet élvezni a tévéadást az új szolgáltatónál

Egy olvasónk szerződést kötött digitális tévéműsorra az egyik szolgáltatóval. Ám az adás hamarosan élvezhetetlenné vált. Hiába fordult panaszával a céghez, pedig a havidíjat is fizeti.

R. V.

„Ha felmondom a szolgáltatást, 25 ezer forintot kell fizetnem” – írja olvasónk. Igen ám, de nem arról volt szó, hogy a pénzéért semmit nem kap – reagáltak a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Ilyen esetekben mindig azt kell megnézni, hogy adja-e a szolgáltató azt, amit a felhasználónak ígért. Illetve, hogy a másik fél rendeltetésszerűen veszi-e igénybe a szolgáltatást.

Szakértővel kell tehát megvizsgáltatni a helyzetet. Mivel a felhasználó eredménytelenül hívta a szolgáltató szerelőjét, független szakembert is kereshet. Sőt, jó volna, ha tényleg az vizsgálná meg a körülményeket, mert akkor biztosan elfogulatlanul alkothat véleményt. Ha kiderül, hogy panaszosunk rendeltetésszerűen használta a szolgáltatást, azaz a szolgáltató a hibás, többféle megoldás lehetséges. Kérhet kártérítést (hiszen a havidíjat ő végig fizette), árleszállítást, cserét (ha hibás alkatrész okozza a bajt), kijavítást. Sőt, elállhat a szerződéstől. Hiszen nem azt kapta, amiről az szól. Írhat levelet is, amiben közli a tényeket, és felszólítja benne a szolgáltatót, hogy ha az nem lép a kijavítás érdekében, perre megy ellene.

Olvasónk leveléből kitűnik a tanácstalanság. Nem kapja meg a szolgáltatást, mégis fizet érte. Ha hasonló helyzetbe kerülünk, ne hagyjuk magunkat, védjük meg érdekeinket! Lehet, első pillantásra nagy kiadásnak tűnik a független szakértő megbízása, de érdemes arra gondolni, hogy igazunk van. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a szolgáltató a hibás, meg kell térítenie a költségeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva