Hírek

2008.10.01. 12:40

Nincs értelme az etikai vizsgálatnak Arnóth ellen

Nem lesz etikai vizsgálat a Fideszben Arnóth Sándor ellen, miután a politikus már lemondott mandátumáról parlamenti bekiabálása miatt – közölte Répássy Róbert, a párt frakcióigazgatója. Az etikai bizottság legsúlyosabb döntése a frakcióból kizárás lehetett volna.

mti

Arnóth Sándor hétfőn mondott le mandátumáról, miután a parlamenti ülésteremben az adatgyűjtési üggyel kapcsolatban felszólaló Iváncsik Imrének, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő államtitkárnak azt kiabálta be: „Lógni fogsz!” Még mielőtt bejelentette volna lemondását, Répássy Róbert azt mondta: etikai vizsgálatot indítanak Arnóth Sándor ellen. Ez azonban most okafogyottá vált a politikus lemondásával.

Kedden az MSZP hajdú-bihari szervezete után a szocialisták püspökladányi elnöke és az SZDSZ megyei elnöksége is felszólította Arnóth Sándort, hogy teljesen vonuljon vissza a közéletből, és püspökladányi polgármesteri tisztségéből is. A politikus azonban közölte: a képviselői mandátumról való lemondással az ügyet lezártnak tekinti, így az nem érinti polgármesteri és kistérségi munkáját.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, hajdú-bihari elnöke, Debrecen polgármestere és Rácz Róbert, a hajdú-bihari közgyűlés fideszes elnöke is kiállt Arnóth mellett. Kósa azt mondta: a politikus emelt fővel távozott, miután az egész parlamenttől elnézést kért, és azonnal lemondott. Több tucat politikus mondott már vállalhatatlan mondatokat, mint például azt, hogy „hazudtunk éjjel-nappal”, de senkiben nem volt annyi tartás, mint Arnóthban.

Arnóth Sándor idén június 2-án tette le a parlamenti esküt, miután a Fidesz a Hajdú-Bihar megyei listájáról őt jelölte a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé választott Pálinkás József helyére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva