Hírek

2008.10.27. 11:40

Nyílt tájfutó ob: magyar sikerek a férfiaknál

Gösswein Csaba, a Postás SE versenyzője a második helyen végzett a tájfutók egyéni normáltávú nappali nyílt magyar bajnokságán, amely a jövő évi hazai rendezésű világbajnokság egyik felkészülési versenye volt.

BAMA

Gösswein kiválóan szerepelt, a szervezőktől kapott tájékoztatás alapján élete eddigi legnagyobb sikerét aratta, csupán  az aktuális világbajnok előzte meg, míg a tavalyi vb győztese éppen  mögötte zárt.

Az Aggteleki-karszton erős mezőny gyűlt össze, amely a normáltávú ob másnapján a világbajnokság középtávú versenyére készülhetett a Bükkfennsík Kupa keretében. Ezen a versenyen, a világ legjobbjai között, az egri Kovács Ádám volt a legjobb hazai futó, mindössze néhány másodperccel szorult le a dobogóról. Győzött az évek óta szinte verhetetlen többszörös vb-aranyérmes francia Thierry Gueorgiou.

A nőknél a normáltávú ob-n a 19. helyen zárt Kelemen Bernadett,  a Bükkfennsík Kupán pedig a 28. Gyurkó Fanni bizonyult a legjobb  magyar versenyzőnek. A tájfutó-vb-t jövő augusztusban Miskolcon, illetve annak  környékén rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva