Hírek

2008.10.28. 11:39

Obama meggyilkolását tervezte egy szkinhed csoport

Merényletet szőtt az amerikai demokrata párti elnökjelölt, az afroamerikai Barack Obama meggyilkolására egy szkinhed csoport, a tervet azonban szövetségi ügynökök leleplezték - tudósított hétfőn az amerikai sajtó.

VG

Az alkohol-, dohány- és tűzfegyverügyi szövetségi ügynökség, az ATF ezenkívül közölte: meghiúsították, hogy neonáci bőrfejűek egy csoportja Tennessee államban vérengzést hajtson végre - írja a Hírszerző az MTI alapján. Azt nem lehet tudni, hogy a merényletet pontosan mikor és milyen körülmények között hajtották volna végre, de annyi ismert, hogy a szkinhedek 102 fekete legyilkolását tervelték ki - jelentette Hofer László, az MTI washingtoni tudósítója.

Az ATF ügynökei szerint a bőrfejűek kiraboltak volna egy fegyverkereskedést, és egy döntően fekete diákok látogatta gimnáziumban öldöklést rendeztek volna. A merényletet állítólag két szkinhed hajtotta volna végre. A hatóságok a két bőrfejűt őrizetbe vették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva