Hírek

2008.10.17. 12:14

Önrész: a kormány maga is dönthetne

A kormány saját hatáskörben dönthetne a kis- és középvállalkozások (kkv) esetében arról, hogy az EU-s pályázati önrészt a jelenlegi 60-70 százalékról 30-40 százalékra csökkentse. Emiatt nem kell az unióhoz fordulnia – mondta a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke, EP-képviselő Budapesten.

mti

„Gyurcsány Ferenc négypontos javaslatának első pontja támogatandó, hiszen a kis- és középvállalkozások számára kezelhetetlen az előírt önrész – mondta Surján László. – Az önrész mérséklésének lehetősége azonban most is a magyar kormány rendelkezésére áll, ám nem teszi meg.” A politikus közölte: a helyzet javítása érdekében a KDNP hárompontos javaslatot fogalmazott meg a kormánynak, illetve a kormányfőnek.

Gyurcsány Ferenc kedden jelentette be, hogy a magyar kormány négypontos javaslatot terjeszt az EU állam- és kormányfői elé a pénzügyi válság leküzdése érdekében. A javaslat első pontja megváltoztatná a kohéziós politikai szabályozást a kis- és közepes vállalatok javára, így az egyes programokon belül kisebb lenne a nemzeti hozzájárulás minimálisan megkövetelt mértéke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva