Hírek

2008.10.28. 10:58

Orbán: kérdés, hogy hasznos-e az oroszbarát politika

Magyarországon ma egyoldalú, kiegyensúlyozatlan oroszbarát politika érvényesül. Ez nem illegitim, ám kérdés, hogy „hasznos-e számunkra” - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, egy budapesti energetikai fórumon kedden.

mti

Hozzátette, hogy személyesen nagyon elégedetlen volt azzal, "bántotta az", ahogyan a magyar kormány a grúz kérdést kezelte. Orbán Viktor úgy vélte, Magyarországnak csatlakoznia kellene a lengyelek szabta közép-európai politikához. A pénzügyi válság kapcsán Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarország lesz az első olyan ország az unión belül, amelyik megállapodást köt a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) azért, hogy megsegítse a nemzetközi szervezet. Ez azonban szerinte a magyar szuverenitás egy résznek, a gazdasági mozgástér jó részének elvesztésével jár. Mint mondta, szégyen, hogy idáig jutottunk, s fájdalmas, hogy le kell mondanunk a szuverén döntések egy részéről azért, mert válságba jutottunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva