Hírek

2008.10.07. 17:45

Orbán szerint nem egy térfélen játszik a szélsőjobbal

Orbán Viktor nem érzi úgy, hogy a Fidesz "ugyanannak a csapatnak a mezében" játszana, együtt a szélsőjobboldallal

mti

Orbán Viktor nem érzi úgy, hogy a Fidesz "ugyanannak a csapatnak a mezében" játszana, együtt a szélsőjobboldallal - a Fidesz elnöke a honlapján kedden közzétett videóban emellett a Tarka magyar! kezdeményezés aláírásáról, és arról is beszélt, hogy mentelmi jogukat féltik, akik amiatt aggódnak, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerez a parlamentben.

Az orbanviktor.hu OV TV rovatába felkerült videó szombaton készült, amikor Orbán Viktor autóval éppen a XIV. Polgári Gondola rendezvényére tartott. A pártelnöktől azt kérdezték, mi a véleménye arról, hogy a szélsőjobboldali Budaházy György, Vona Gábor vagy Toroczkai László jobboldalinak mondja magát, és úgy csinál, mintha egy térfélen játszana vele.

A Fidesz elnöke szerint ez nem így van, "érzéki csalódás, amiben most szenvedünk", de rosszakarattal még az egymástól nyilvánvalóan  különálló dolgokat is össze lehet mosni. Szerinte azonban vannak olyan emberek, akik azt hiszik magukról, hogy jobboldaliak, de amikor jobboldali kormány van, akkor "hirtelen nem is annyira jobboldaliak, hanem akkor valahogy a másik társasággal lesznek", de akkor is csak látszólag.

"Engem ez nem téveszt meg és nem is érzem úgy, hogy ugyanannak a csapatnak a mezében játszanánk" - tette hozzá Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint annyiban tűnnek egy térfélen lévőknek, hogy ezek az emberek is elégedetlenek a magyarországi helyzettel, ők is frusztráltak, és ők is kormányban látják a hibát. Ma azt mondják, hogy a miniszterelnök takarodjon, mondanak mindenfélét - tette hozzá a pártelnök, aki szerint ebben, a durva kifejezési mód ellenére is, nagyon sok igazság van.

Ugyanakkor arra figyelmeztetett: senkinek se legyenek illúziói, ha jön egy polgári kormányzás, amely a lehetőségekhez képest a legjobban teljesít, nem lesz ilyen "hazug, kiégett, tehetségtelen, álszent és ripacskodó, mint a mostani kormányzat", attól még ez nem fog mindig tetszeni ezeknek az embereknek.

"Majd lesz Orbán, takarodj is természetesen, és a torkok ugyanazok lesznek, ahonnan ezek a hangok jönnek, mint amelyek most, azt hiszem" - fogalmazott Orbán Viktor, aki utalt arra, volt miniszterelnökként tudja, hogy a hatalmat gyakorlókkal szemben milyen indulatok fogalmazódnak meg időnként. A Fidesz vezetője arról is beszélt, hogy szerinte miről szól valójában az a vita, amely a Fidesz, vagy a jobboldal esetleges kétharmados választási győzelméről folyik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva