Hírek

2008.10.18. 11:54

Orbán: új növekedési programra van szükség

Orbán Viktor Fidesz-elnök szerint vissza kell térni az őszinteség, az átláthatóság és a mértékletesség politikájához. Mindezt a Nemzeti Csúcson mondta el az ellenzéki vezető.

VGO

Magyarország ma legyengített, eladósodott ország – értékelt Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint a Nemzeti Csúcsnak nem sok értelme van, ha csak nem az, hogy így az egész ország láthatja, a kisebbségi kormány teljesen tehetetlen. Orbán úgy látja, változásra van szükség, mert a gazdasági válságot nem megúszni, hanem legyőzni kell.

Új növekedési programot kell meghirdetni - jelentette ki az ellenzéki pártelnök. Szerinte a kormány szembemegy az európai válságkezelési trenddel. Egy megszorító csomagot hirdetett meg, ami nagyobb kárt okozhat, mint maga a válság. Az adó és járulékreformra, foglalkoztatási reformra, politikai és kormányzati reformra van szükség – fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: a korrupció és a bürokrácia visszaszorításával évi több száz milliárd forintot lehet megtakarítani, ami a közteher-csökkentés forrásává válhat. A pénzügyi egyensúly és a szociális biztonság fenntartása mellett is lehet adót csökkenteni – vélekedett a Fidesz elnöke. Van más út, van más gazdaságpolitika – vélekedett Orbán Viktor, aki a munkahelyek és a családok megvédése érdekében összefogásra buzdított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva