Hírek

2008.10.11. 15:42

Orosz rakétateszt az óceánon

Oroszország szombaton csendes-óceáni célponttal hajtotta végre a hadiflottájánál rendszerbe állítani kívánt hadászati ballisztikus rakétája első próbaindítását – közölte a flotta egyik szóvivője.

mti

A harmadik generációs RSZM-54 típusú, Szinyeva (= Kékség) rakéta, amit a szóvivő szerint az atommeghajtású Tula tengeralattjáróról indítottak útnak a Barents-tengerről, a Csendes-óceán egyenlítői térségében érte el kijelölt célpontját.

Putyin számos lépést tett a Szovjetunió szétesése után mintegy tíz évig elhanyagolt orosz fegyveres erők újjáépítése érdekében, amit Oroszország újbóli felemelkedése jelképének tartott. Tavaly óta Moszkva több demonstratív lépést is tett ebben az irányban. Érdekeinek védelmére hivatkozva felújította hadászati bombázó repülőgépeinek nagy távolságú őrjáratait. Északi Flottájának egyik hajóraja jelenleg a Karib-tenger felé tart, hogy közös hadgyakorlaton vegyen részt az Egyesült Államokkal szemben ellenséges politikát folytató Venezuela flottájával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva