Hírek

2008.10.03. 12:00

Öt évet osztott ki a bíróság a kábítószerügyben

Öt év fegyházra ítélte – részben jogerősen – egy 2007-es kábítószerügy négy szereplőjét pénteken a Tolna Megyei Bíróság.

mti

Pataki Árpád bíró jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a négy vádlottat.

Az első rendű vádlott, a 36 éves ádándi férfi és élettársa – a másodrendű vádlott – 2007. november 21-én este Szekszárdon 280 ezer forintért 700 ecstasy tablettát vásárolt egy 28 éves decsi férfi – a per negyedrendű vádlottja – közvetítésével. Ő egy szekszárdi ismerősétől, a harmadrendű vádlottól szerezte be a kábítószert. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Neutron Bevetési Osztálya tetten érte, és rövid autós üldözés után őrizetbe vette őket. A másodrendű vádlottnál később a rendőrség még 50 ecstasyt és amfetaminport talált.

Az öt év négy hónap fegyházra ítélt első rendű és az öt év nyolc hónap fegyházra ítélt harmadrendű vádlott enyhítésért fellebbezett.
A másodrendű vádlott tudomásul vette az öt év fegyházbüntetést.
A közvetítő gondolkodási időt kért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva