Hírek

2008.10.27. 16:12

Pénzt követeltek a tolószékes férfitól

Őrizetbe vettek két püspökladányi fiatalembert, harmadik társukat pedig keresik, mert megtámadtak egy tolószékes férfit, akitől pénzt követeltek – közölte hétfőn Vezendi Jánosné rendőr őrnagy.

mti

A hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: három fiatal férfi pénzt követelt egy tolószékkel közlekedő férfitől Püspökladányban. Telefonját is el akarták venni, egy pofon is elcsattant, majd megfenyegették, ha nem ad pénzt, elvágják a torkát, és rágyújtják a házát is. Mivel a férfinél nem volt pénzt, ezért egy óra határidőt kapott, hogy 48 ezer forintot adjon át támadóinak. Mintegy 45 perc múlva a sértett átadta a magával hozott 9500 forintot – mondta a rendőrségi szóvivő.

Hozzátette: a zsarolók nem jutottak messzire, mert a helyszín közelében elfogták őket a rendőrök. A 21 és 28 éves püspökladányi férfiakat csoportosan elkövetett rablás bűntett kísérlete és zsarolás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették a püspökladányi nyomozók, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte őket. Harmadik társukat még keresi a rendőrség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva