Hírek

2008.10.12. 08:04

Polgár Judit Anand csapattársa

Kár, hogy – leszámítva az immár második, és lassan hagyományosnak tekinthető Polgár Sakknapot – ritkán láthatjuk itthon a „három nővért”. Akik, miután most ismét Budapesten vannak – Judit az Egyesült Államokból, Zsófia Kanadából érkezett –, sokkal kedvesebbek és vidámabbak, mint Csehov főhősnői, Olga, Marija és Irina. Szívesen beszélnek önmagukról, a sakkról, és még szívesebben a gyerekeikről, akik közül Zsuzsa fia például már az Egyesült Államok korosztályos bajnoka.

Dénes Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="460"] Polgár Judit Kovács „Kokó” Istvánnal, Csapó Gáborral, Schmitt Pállal és Kamuti Jenővel is játszott. FOTÓ: MTI
[/caption]Nagyszerűen sikerült az újabb Polgár Sakknap a Művészetek Palotájában. A magyar sakkéletben kifejezetten egyedi bejelentéseket tartogatott a névadó szponzor sajtótájékoztatója, majd Polgár Judit játszott a táblának háttal állva a meghívott hírességekből (többek között Schmitt Pálból, Ungár Anikóból, Fischer Ivánból és Csapó Gáborból) álló csapat ellen. Nem okozok nagy meglepetést: nyert. Ahogy általában szokott. Utána ő is és a testvérei is játszottak a 120 asztalos szimultánon, nagy élményt szerezve a játszótársaknak.

De vissza a tájékoztató bejelentéseihez! Nádori Tamás, az Aquaprofit vezérigazgatója megerősítette, hogy számos új játékost, köztük világklasszisokat igazolt a csapata. Köztük Polgár Zsófiát, valamint Pintér József nemzetközi mestert (Élő-pontszáma: 2536), a magyar férfiválogatott kapitányát, Ivan Ivanisevicset (2658), a szerb válogatott első táblását, az ukrán származású, immár szlovén színekben versenyző Alekszandr Beliavszkijt (2619), egykori világbajnokjelöltet, Arkadij Naiditsch-ot (2678), a német színekben versenyző, 11 éves kora óta új hazájában élő lett származású bajnokot, Liviu Dieter Nisipeanut (2684), a román éljátékost, valamint a hajdani Szovjetunióban született, spanyol színekben versenyző Alekszej Sirovot (2726). A felsorolt urak érkezéséről már korábban lehetett hallani, a nagy meglepetést az indiai világbajnok, Wiswanathan Anand (2783) megszerzése jelentette.

Vele valóban Európa egyik legerősebb sakkcsapata lett a nagykanizsai, Nádori Tamás szerint az orosz kivételével bármelyik válogatottal felvenné a versenyt. Üzleti titoknak mondta, mennyiért sikerült szerződtetni a nemzetközi nagymestereket, azt ellenben elmondta, hogy üzleti lehetőséget látnak a sport támogatásában. Az indiai piacra Anand révén akarnak betörni, és szeretnének üzleti kapcsolatokat kiépíteni – a cég profiljába vágóan – a világ egyik leghíresebb fürdővárosában, a németországi Baden-Badenben is. Az Aquaprofit NTSK most kialakított csapatából négyen is a baden-badeni klubban is szerepelnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva