Hírek

2008.10.13. 17:53

Próbajogosítvány a fiatal sofőröknek

Hatszázhatvan új traffipaxot telepít a szakminisztérium, hogy ezzel is visszafogják a gyorshajtókat.

B. V.

Hatszázhatvan új traffipax beszerzését és úgynevezett próbajogosítvány bevezetését is tervezi a szaktárca, a sebességhatárok szigorítása azonban egyelőre nincs napirenden – hangzott el hétfőn, az európai közlekedésbiztonsági nap alkalmából rendezett konferencián.
Juhász Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára elmondta: a sebességkorlátozások ellenőrzése és súlyos szankcionálása javít a közlekedésbiztonságon, ezért nincs szükség továbbszigorítani a sebességhatárokat.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Hatszázhatvan új traffipaxot telepít a szakminisztérium, hogy ezzel is visszafogják a gyorshajtókat.
[/caption]

Hozzátette: a pontrendszer és az ittas vezetésre vonatkozó szabályok szigorításának köszönhetően 24 százalékkal csökkent a halálos, 12,14 százalékkal a súlyos, 3,2 százalékkal a könnyű sérüléssel járó balesetek száma. Az ittasan okozott balesetek száma pedig 25,7 százalékkal lett kevesebb.

Az államtitkár elmondta, a rendőrség a közeljövőben 500 mobil és 160 fix telepítésű sebességmérőt vesz. Olyan traffipaxrendszert építenek ki, amely érdemben megváltoztatja a vezetési attitűdöt, mivel értelmetlenné teszi a gyorshajtást.

Kondorosi Ferenc, az Új rend kormánybiztosa elmondta, a húsz év alatti, jogosítvánnyal rendelkező fiatalok követik el az összes baleset tíz százalékát, ezért úgynevezett próbajogosítvány bevezetését tervezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva