Hírek

2008.10.21. 05:15

Régi és új dalok a Queen és Paul Rodgers koncertjén

Új lemezének dalaiból és korábbi sikereiből ad kétórás koncertet jövő héten kedden a brit Queen együttes Paul Rodgers énekessel Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában. Az együttes Rock The Cosmos című turnéja keretében érkezik Magyarországra.

D. T.

A mostani felállásban Brian May gitáros és Roger Taylor dobos képviseli a hetvenes-nyolcvanas évek sikerzenekarát. Az énekes, Paul Rodgers a hatvanas-hetvenes években a Free és a Bad Company tagja volt. John Deacon, az eredeti basszusgitáros nem csatlakozott társaihoz, helyén Danny Miranda stúdiózenész játszik.

A Queent 1970-ben alakította Brian May, Freddie Mercury és Roger Taylor. Egy évvel később csatlakozott hozzájuk John Deacon. Óriási sikert arattak, albumaikból 150 milliót adtak el. Miután 1991. november 24-én Freddy Mercury AIDS-ben elhunyt, az együttes  megszűnt. John Deacon 1997-ben visszavonult a zenéléstől, Brian May és Roger Taylor pedig 2005-óta a Queen+Paul Rodgers nevű formáció tagjaként, Paul Rodgers vendégénekessel koncertezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva